Vi må snakke om mennene som jobber i det stille

På kvinnedagen slapp Rina Sunder en podkast-episode som hyller menn. For – som Sunder sier – bak hver en suksessfull kvinne, står en kjærlig mann.

 

Hvem: Rina Sunder. Født i India, oppvokst i Drammen.

Hva: Gründer, organisasjonsleder og podkaster. Etter en karriere som eneste kvinne blant kollegene, brenner hun for likestilling i næringslivet.

Hvorfor: 8. mars slapp hun podkast-episoden «Men who supports women», der hun intervjuer de mannlige partnerne til to mektige kvinner. Podkast-episoden er en del av Arne-kampanjen, som har som mål å rette søkelyset på manglende likestilling i næringslivet.

På selveste kvinnedagen hadde jeg ikke trodd jeg skulle intervjue noen om hvor bra mannfolk er. Hvorfor har dere valgt den timingen?

– Vi må snakke om mennene som jobber i det stille, uten å flagge det. De som støtter sine barn og partnere. Det er disse rollemodellene sønner våre trenger. Vi leser ofte om menn i næringslivet i en negativ kontekst i mediene, men jeg er opptatt av å gi menn creds. Jeg har truffet så mange menn i min karriere som er trygge, smarte og rause. I min verden var alle menn lyttende og inkluderende, selv om jeg alltid var den eneste kvinnen blant mine kolleger. Da jeg jobbet i Geelmuyden Kiese var alt resultatorientert, så det var mindre sjanse for å herse basert på kjønn.

Les mer i Dagsavisen

Har du spørsmål eller kommentarer til dette?

Kontakt: arnetalks@gmail.com

Følg ARNE Talks på sosiale medier

intervju

Masud Gharahkhani

Vi kan ikke oppnå bærekraftsmålene uten likestilling og mangfold. Vi ønsker i den anledning å intervjue forbilder og støttespillere for dette, og har derfor hatt

Les mer »